Vinnartexter – 4 dec 2022

Vad händer och varför?

Skrivartävling för elever i åk 2-7 • Upp till 30 vinster i potten

Vinnartexterna finns längst ner

Tack till alla er elever som ansträngt er och lyckats formulera en intressant och fängslande text med bara 100 ord! Tack till alla er lärare som engagerat er för att se till att texterna nått mig.

1718 texter kom in!

Med 1718 fantastiska bidrag har det som vanligt varit omöjligt för mig att läsa alla texter, men många har jag läst och det har varit svårt att välja ut vinnarna bland alla fina bidrag. Du som vunnit har gjort ett mycket bra jobb och dessutom haft lite tur. Jag hoppas att du som vinner kommer att få stor glädje av presentkortet från Solentro som jag skickar via din lärare i ett mail.

Presentkortet låter dig göra din egen bok på Solentro. Upp till 30 vinster/presentkort delas ut, värda 300 kr/st. Du kan göra en fotobok eller en bok med endast text. Frakt och emballage för boken du beställer kostar 69 kr. Presentkortet från Solentro är en rabattkod och kan endast användas en gång av samma person. Om du skulle vinna tävlingen två gånger och du utnyttjade din första vinst, får du därför ge bort presentkortet till någon.

Skriv en text med max 100 ord!

Din text måste vara kort, max 100 ord. Ingen rubrik! Du kan skriva en miniberättelse med början, händelseförlopp och slut, en dikt eller en ögonblicksbild.

Inspireras av bilden

Skriv om vad som händer i skogen! Välj ut några av figurerna på bilden och skriv om dem. Ja, skriv av bilden! Du behöver inte skriva om allt du ser! Din berättelse kan vara spännande eller överraskande!

Förslag på inledningar

• Vi hade bestämt oss för att…
• De ville så gärna…
• Hon hade alltid drömt om att….
• Han blev överraskad när…
• Nu ska jag berätta om vad som hände när…
• Eller… börja hur du vill!

Vinnartexterna finns här!

 

Åk 2

✏️

Nu ska jag berätta för er vad som hände förra månaden. Jag vaknade av att någon knackade på min dörr. Jag gick ner för trappan med tunga steg för att öppna dörren. Utanför dörren stod en vacker prinsessa.

– Jag behöver din hjälp!! Min pappa har blivit kidnappad av en trollkarl! sa prinsessan. Prinsessan berättade vad som hade hänt.

– Allting började när jag och min pappa var ute och plockade svamp. Jag hann knappt blinka förrän trollkarlen hade tagit min pappa och försvunnit ut i den mörka skogen. Kan du hjälpa mig rädda min pappa?

Det var nu mitt äventyr började!

Meja, Nils Månssons Friskolao, Fränninge, Sjöb0

✏️

Det var en boll som blev kastad in i en mörk skog. Bollen tittade runt och märkte att han var vilse. Han blev så rädd att han börja gråta. När han hade gråtit några minuter hörde han någon fråga, hur mår du? från ett stort grönt träd. Det var en liten lila fågel.

Har du gått vilse? frågade fågeln.

Ja svarade bollen. Någon kastade bort mig och jag landade här i skogen. Nu vet jag inte var jag är.

Jag kan hjälpa dig hem sa fågeln till bollen.

Tack sa bollen till fågeln.

Tage och Noah, Åsaskolan, Åsa, Kungsbacka

✏️

Det var en gång en drottning som var ute i skogen.

Hon var inte helt lycklig.

Drottningen hete Nelly hon hade inte gått hit av egen vilja.

Drottningen fick ett samtal innan.

Den rösten sa i mobilen att han ville ta en fika.

Den sa att de var ute i skogen.

När hon var framme så hörde hon något.

Hon hörde gitarrer, trummor och en fågel.

Det var mörkt.

Allt slutade.

Det blev tyst.

Någon tog kronan.

Hallå……

Det kom masa barn och kastade bollar över allt.

Trollkarlen trillade och drottningen fick sin krona.

Minna, Hököpinge skola, Vellinge

✏️

Prinsessan Silvia hade tappat bort sin krona.

– Nej, vad ska jag göra? sa hon.

– Är inte det trollkarlen Trygve? sa Silvia.

– Hej! Kan du hjälpa mig att hitta min krona?

– Den är där borta!! sa trollkarlen Trygve

– Var då där borta? undrade Silvia.

– Jag ser den inte, sa Silvia.

– Där i gropen, där borta! sa trollkarlen Trygve.

– Åh nu ser jag den i gropen där borta! sa Silvia.

SLUT!!!!!!!!!!!

Tyra, Amidala och Olivia, Rödsta skola, Sollefteå

✏️

Det var en gång en trollkarl som ville ha en krona. Han visste att kronan var i den mörka skogen. Då hörde han ett ljud. Det var en magisk fågel. Den ledde honom till kronan och då så grävde han upp den. Sen gick han hem och gjorde en trolldryck. Han ville kunna prata med fågeln för att han ville hitta fler skatter och magiska saker. Han gick till den mörka skogen där han hittade fågeln. Så tog han fågeln och fågeln började att dricka den magiska drycken. Han blev nu den mäktigaste trollkarlen i världen!

Oskar, Alexander och Tage, Toltorpsskolan, Mölndal

✏️

Det var en trollkarl som bodde i ett gammalt,gammalt slott som byggdes för 7000 år sedan. Det var rostigt och det var läskigt. Längst upp i ett torn, som var väldigt litet hördes det väldigt konstiga ljud till exempel som att det smäller ibland. Och utanför fönstret lyser månen bakom träden, men inne i en stor sal så var det massa instrument och det fanns en gitarr, en trumpet, ett pingisrack och ett trumset. I matsalen var så det smutsigt och gammalt att ingen ville ens vara där nere. Men trollkarlen var inte rädd för det.

Alva, Sandbackaskolan, Kungälv

✏️

Det var en gång en flicka som gillade fotboll. Men en dag tappade hon bort sin fotboll. Hon letade i flera dar. 2 veckor senare träffade hon en trollkarl som kunde trolla. Det fanns 12 flyttfåglar och en sångfågel som var lila. Men trollkarlen gjorde så att fotbollen ramlade ner i hennes händer. Snipp snapp slut.

Yasmin och Ronja, Baraskolan, Bara

✏️

Livet som en gårdstomte är inte alltid lätt. En natt hörde jag tjutet av mörker. Jag sprang till ljusets träd och träffade trollkarlen. Han gav mig harmonins horn. Det var nästan för sent. Jag hörde korparnas olycksbådande skrän. Jag såg mörkret. Jag blåser i hornet och mörkret försvann. Jag åkte till Skumbägaren. Jag tog en hemlagad gårdsöl. Samtidigt kom mörkret. Det kom som en blixt i mig, mörkret var här. Jag skyndade mig men det var försent. Mörkret stod där. Men då kom ett mirakel, en stjärna tändes på himlen och mörkret försvann. Slut!

Moa och Gustav, Bo skola, Lidingö 
.

Åk 3

✏️

Vi måste gå tillbaka till mardrömmarnas skog. Vad ska vi göra där, frågar Alex. Vi måste hitta den försvunna prinsessan, sa Sofia. Du vet att dom som kommer in går aldrig ut. Vad finns det är inne förresten, sa Sofia. Vi går in och kollar, sa Alex. Okay. Ta med dig mat så går vi. Nu är vi framme sa Sofia. Vad var det, frågar Alex. Vad menar du, sa Sofia. Jag såg något röra sig därborta. Där! AAAAHH
Spring! Vänta det är prinsessan, sa Sofia. Hjälp! sa prinsessan. Jag vet inte var utgången är. Där! sa Alex

Sarah och Stella, Musiklådans skola, Uppsala

✏️

Nu ska jag berätta om vad som hände när trollkarlen Emil fick sin egna trummor. Men om jag ska berätta om Emil så ska vi gå till början innan allt det här hände. Alltså innan han fick sin trummor. Allt började när Emil blev inspirerad av bandet Föll för alltid. Efter konserten gick Emil hem, han gillade mest Umer. Umer spelade trummorna. När det blev Emils födelsedag så köpte hans föräldrar trummor till honom. Emil blev jätteglad. Han tyckte om trummorna jättemycket. Emil gick till skogen och började spela. Ett svagt muller spred sig genom skogen. Alla djur började dansa.

Karl William, Åkerstorpskolan, Österåker

✏️

Hanna var hemma och pysslade. Det var bara några dagar kvar till Halloween och den urgröpta pumpan stod på altanen. Precis när Hanna tänkte på hur kul det är med Halloween, ringde det på dörren. Hanna kikade ut genom fönstret. Det var ingen där, men pumpan som stod på altanen hade flyttats ett snäpp närmare dörren. Knappt hade Hanna stängt dörren, när det knackade på igen. Pumpan hade flyttat sig ännu närmare dörren. Sedan började pumpan prata. Den sa ”hej”. Hanna blev överraskad. Jag har ett hus i närheten, sa pumpan. Kom, vi går dit och spelar trumpet och dansar!

Hilda, Särö skola, Särö, Kungsbacka

✏️

Kungens krona har blivit stulen .Det är upp till mig, mästerdetektiven Charlie Silverdotter att finna kungens krona och fånga skurken. Det var kungens assistent Martin von trapp som ringde mig och bad om hjälp. Han berättade att kungen krona hade blivit stulen. Han sa att jag skulle skynda mig. Och det var nu jag kom in i bilden. Jag cyklade till brottsplatsen där jag träffade Martin. Han berättade att rånet hade ägt rum någonstans mellan 12 och 3. Jag hade fått 3 misstänkta.1. Pernilla Bergman.2. Loui’viton.3. Lucas Olsonn. Del 2 kommer snart .Snipp snapp Slut.

Tuva, Karstorpskolan norra, Lomma

✏️

Det var en gång en trollkarl. Han var den mäktigaste trollkarlen i hela världen. Han var snäll och hjälpsam med sina krafter. Alla visste vem han var och det tyckte han var coolt. Trollkarlen skulle en eftermiddag gå på en promenad. Men det började bli mörkt. Han hörde skrik från mörka skogen och började gå dit. Det var massor av bråk mellan tennis- och paddelspelare. Trollkarlen utnyttjade sina krafter för att få dem att ändra sig och bli snälla. Men det var något skumt. Spelarna betedde sig märkligt. Men det såg ut som att de hade glömt bort sitt minne.

Melina, Östbergaskolan, Stockholm

✏️

Det var en trollkarl med hatt med långt skägg som var i skogen när det Var fullmåne. Den lyste upp hela stigen. Långt in på stigen ser ser han en gitarr. Han går långsamt emot gitarren och tar upp den. När han tar upp gitarren ser han en telefon som han tar upp och börjar spela spel på.

Det speciella med telefonen var att det bara fanns fifa 22 på den. Jag spelade med laget Manchester United mot Madrid 5-0 med en snabb match. Men jag ville så klart spela en till match där jag vann igen…

Jonas, Sandvikskolan, Järfälla

✏️

Hej! Nu ska jag berätta om när jag och mina kompisar såg en trollkarl. Vi gick hem från skolan då såg vi ett nytt hus vid vägen vi gick in i huset. Då hörde vi något. Jag tog upp mobilen. Vi gick lite längre in i huset. Då såg vi en trollkarl och fick panik och sprang hem. Dagen därpå så gick vi förbi huset igen. Då såg vi trollkarlen igen. Hej, hej sa han. Vii sa hej tillbaka. Vill ni ha saft? Ja, sa vi, Vi och trollkarlen blev bästa vänner. Ska vi spela musik? Ja! Slut.

Olle, Pontosgrundskola, Onsala
.

Åk 4

✏️

Jag känner vinden blåsa från alla fåglarnas vingar medan de åker över mitt huvud.

Jag hör en häxa spela gitarr bakom ett träd.

Jag smakar på äpplen från trädet i hörnan.

Jag ser månen glittra.

Jag känner doften av blommor och svamp.

Nova, Gottskär grundskola, Gottskär

✏️

Det var en gång en ung prinsessa som älskade att spela fotboll.

Hon tyckte att det var det roligaste.

Hennes pappa tyckte det var pinsamt att hon spelade fotboll.

Han ville att hon skulle hitta en man att gifta sig med.

När hennes pappa skulle utföra några uppdrag så slösade hon sin tid på fotboll.

När hennes pappa upptäckte det, så blev han förbannad.

Hon fick utegångsförbud.

När hennes pappa dog så började prinsessan spela fotboll igen med glädje.

Sedan skrev hon böcker som handlade om ”egen vilja” som blev populära.

Och efter det så skrev hon jättemånga böcker.

Elma, Fridasroskolan, Eslöv

✏️

– Hallå passa då!

Det var mitt i en fotbollsmatch. Alva stod mitt framför målet. Hjärtat bultade. Svetten gled igenom händerna. Det kändes som att hennes hjärna skulle explodera. Allt hängde på henne. Hon kände hur hennes mage vände sig ut och in. Vad hände varför kunde hon inte röra sig? Det var som tiden stod still.

– ALVA TIDEN ÄR SNART UTE! skrek vår fotbollscoach.

Tutan gick. Matchen var över. Mitt lag sprang fram till mig.

Ida, min fotbollscoach kom fram till mig, satte sig på knä och la en hand på min axel.

– Vad hände Alva?

Sen blev allt svart.

Selma, Solhemsängens skola, Spånga

✏️

Jag var i skogen. Då träffade jag en trollkarl med ståtlig böjd hatt och ett spö. Han sa du får önska dig något. Jag tänkte vad kan man önska sig. Men sen kom jag på att jag är frisk, jag har en massa vänner och en snäll familj ett bra liv och bra med pengar. Så jag behöver inte något mer. Som från ingenstans kom ett rökmoln och trollkarlens kläder försvann ner på marken. Jag fick en massa rök i ansiktet, nere på marken kvittrade där en blå liten fågel. Det var trollkarlen som förvandlats och så flög han iväg.

Maja, Mårängsskolan, Sävast, Bodens kommun

✏️

Jag fäster ögonen på bollen som kommer farandes mot mig. Jag hör publikens vrål och kommentatorns röst i högtalarna; Kan han sätta den, Leo Parkinson? Jag träffar bollen och hör luftmotståndet när den flyger mot den yta jag siktat på. Vänstra hörnet. Min motståndare Carl Smide kastar sig desperat mot bollen men misslyckas. Jag hör publikens skrik och visslande när tennisbollen studsar ut från planen. Glädjen sprider sig genom hela min kropp. Jag hade vunnit världens största tennisturnering. Kommentatorn kommer fram och lägger armen om mig. Och här har vi… säger han med förväntansfull röst… ÅRESTS VINNARE AV FORREST CUP.

Otis, Franska skolan, Stockholm

✏️

En helt vanlig dag i skogen.

Den årliga pumpatävlingen skulle hållas där.

Samt den stora paraden och en fotbollsmatch.

Men det blev så fullt i skogen att inte tennisträningen fick plats eller konserten.

Det var kaos. Fåglarna pep sorgligt.

Matchledaren skulle precis ringa efter skogsägaren.

Då dök drottningen upp. Hon hade kommit för att titta på paraden.

När hon såg kaoset blev hon arg och helt paff. Då lade sig en tjock dimma över marken.

Allt blev tyst utom fåglarna som flög därifrån. Det hade redan blivit kväll och alla huttrade i kylan.

Då såg alla att någon fattades.

Anna-Karin, Rödöns skola, Rödön, Krokom

✏️

Den vackra prinsessans pappa trollkarlen hade äntligen anlänt till Skuggornas Rike. Trollkarlen hade haft ett uppdrag att hitta den magiska kronan i Landet i Fjärran och ta med den tillbaka till Skuggornas Rike.

Nu var kronan funnen och trollkarlen var hemma igen. Alla skuggor som bodde i Skuggornas Rike kom och hälsade trollkarlen välkommen tillbaka. Den vackra prinsessan var lite blyg. Det var så länge senast hade sett sin pappa! Men till slut vågade hon sig ändå fram och kramade om sin pappa. Hon hade verkligen saknat honom. Men nu var de äntligen tillsammans igen!

Ida, Östtegs skola, Umeå

✏️

En gång var det en pojke som hete Oden. Han var ett barn.

Han hade blåa ögon och han hade svart hår.

Han ville bli en trollkarl när han blev stor som hans pappa.

Oden var en snäll pojke.

Det var snart jul han önskade sig en trollkarlsstav.

Nu var det jul och han fick sin pappas stav.

Krafterna var eld, jord, vatten, luft och den förbjudna kraften mörker.

Oden hade mörker men hans pappa låste in mörkret tills han var stor nog för att klara kraften.

Hamza och Liam, Bräcke skola, Bräcke
.

Åk 5

✏️

De ville så gärna spela fotboll och dansa och spela trummor tillsammans. Sen skulle folk kolla på dom och filma dom vad dom gör. Det fanns en gammal gubbe som hade klätt sig till en häxa och dom andra var osynliga. Det var fåglar som flög och kollade på också. Dom leker med varandra och dom gör rörelser. Det är mycket publik för dom här personerna är kändisar så dom vill visa vad dom kan om att dansa och göra rörelser. Den som gjorde bästa dansen eller rörelse vinner ett pris som ger 10000 tusen kronor som någon skulle dela.

Rigon, Kalmarsundsskolan, Kalmar

✏️

En dag på slottet satt trollkarlen Stefan och bryggde sin drömdryck. Drömdrycken var nästan klar, så han skickade ut ett meddelande till stadens befolkning om att de skulle komma och smaka.

När alla hade kommit så fick alla ett glas med drömdrycken. Sedan tog alla en klunk av drycken och då svimmade de av. Stefan blev chockad och kollade i sin receptbok. Han sprang upp i tornet och gjorde en ny dryck som han gav till människorna och botade dom.

Efter denna dag vågade sig ingen på Trollkarens drycker igen…

Molly, Carl och My, Hjulsbroskolan, Hjulsbro

✏️

Långt inne i den rysligt mörka och djupa skogen gick en trollkarl. En vanligtvis snäll och glad trollkarl. Men nu när alla hans vänner var borta så var han istället mycket ledsen. Han gick omkring ett tag, men plötsligt fick han syn på skuggor. Skuggor som liknade hans vänner. En började tala, han sa:

Var inte ledsen, det finns fortfarande snälla människor på vår jord, du kan få nya kompisar.

Sen försvann skuggorna, och trollkarlens sorg likaså.

Nu hade han bestämt sig, han skulle få nya vänner.

Edvin, Östtegs skola, Umeå

✏️

Det var en gång en flicka som hette Astrid. Hennes föräldrar ville att hon skulle bli en fin flicka. Fast hon gillade fotboll. Hon hade tänkt berätta det för dem. Efter att hon hade berättat så blev de inte så nöjda med henne, så hon tänkte rymma.

Hon gick till affären och handlade en fotboll, lite mat och kläder. Den kvällen hon rymde gick hon till en mörk skog och tänkte bo där. Men lite senare hade hon ätit upp sin mat. Hon var hungrig och ångrade att hon rymt. Då kom hennes föräldrar och kramade henne och sa förlåt.

Paulina, Gustaf Adolfs skola, Norrköping

✏️

Jag kom in i sportskogen och såg att något inte var som vanligt. De som alltid brukade träna där var jättekonstiga, de gick och pratade konstigt. Sedan såg jag när drottningens fågel kom. Jag tänkte att det var nåt som inte stod rätt till. Fågeln skrek högt och bara några sekunder senare kom drottningen och kungen.

Kungen skrek:
– ZOMBIES!
– SPRING! skrek han sedan till mig.
Jag såg en ZOMBIE komma mot mig och den kom närmare och närmare. Till sist kom den ifatt mig och jag kände att den drog mig bakåt och jag fick en ond smärta i ryggen och…

Hjalmar, Östegsskola, Umeå
.

Åk 6

Dimman hade lagt sig över marken. Prinsessan och trollkarlen dansar en magisk dans. Plötsligt kommer de onda fåglarna och tar kronan! Prinsessan och trollkarlen springer efter fåglarna, jakten slutar vid fåglarnas land. Kronan hittas i slottet. Fågelkungen säger hej, välkomna till oss! Vi behöver er hjälp. Prinsessan svarar varför skulle vi hjälpa er när ni tog min krona? Fågelkungen säger förlåt, det var det enda sättet vi kunde få hit er. Din tiara kan hjälpa oss att få magin tillbaka. Prinsessan tar magin från tiaran och räddar riket. Efteråt firar alla i den förtrollade skogen med en ny magisk dans.

Alva, Fridasroskolan, Eslöv

✏️

Det var en gång i en skog. Där fanns allt ifrån fåglar till sport. Några spelade faktiskt fotboll där.

Det såg så roligt ut när fågeln i trädet visslade och barnen trodde att domaren blåste i visselpipan. Det som var lite konstigt var att Snövit stod bredvid. Det såg ut som att hon var lite tveksam om hon skulle fråga om hon fick vara med.

Jag vet inte, men jag tror den där fågeln som satt där uppe i trädet hade en krona på sig. Snövit stod bredvid och spelade jättefint på gitarren sedan gick de iväg.

Liam, Bräcke skola, Bräcke

✏️

Månen skiner medan jag spelar på mina trummor. Då ser jag en krona, Jag sätter den på mitt huvud. Då kommer det löv från träden. Månen försvinner medan solen kommer upp. Massor med fåglar kommer från träden.

En fin kvinna kommer från skogen, hon har en svart och röd klänning på sig. Hon går fram till mig och ger mig en kyss. Det känns helt overkligt. Samtidigt kommer det någon bakom mig och det är en trollkarl som säger:

– Släpp kronan!

Då börjar jag springa för livet. Jag svimmade och vaknade sedan upp hemma.

David, Kevin och Felix, Ludvigsborgs friskola, Hörby

✏️

En gång fanns det ett ruskigt troll. Trollet gillade ingen och luktade förfärligt.

En gång när trollet gick ut ur sitt hus och tänkte hitta nåt och äta så kom det fram en vänlig ekorre. Ekorre ville försöka hjälpa trollet att få vänner men ingen ville vara vän med ett äckligt illaluktande troll.

Ekorren tänkte att om han gör så att trollet luktar gott kanske någon ville vara vän med honom.

Så det var det han gjorde med trollet. Trollet luktade som rosande blommor, fast fortfarande ville ingen vara vän med honom…… Då sa ekorren att ingen förtjänar trollets vänlighet.

Saga, Gunnarsboskolan, Mullsjö

✏️

Prinsessan gick genom den skrämmande skogen, hon hade inget val. Efter några minuter hörde hon plötsligt prassel.

Vem där? sa hon med darrande röst.

Hon gick mot ljudet för att se vad det var. När hon kom fram så flög en kråka förbi snabbt. Prinsessan stod helt still och sedan hördes prasslet igen. Hon började gå närmre ljudet. När hon kom fram såg hon en kameraman.

– Prinsessan är här! ropade han.

Fler kameramän kom ut ur buskarna och sprang mot henne. De frågade henne massa frågor och tog bilder. Prinsessan sprang därifrån, tårar föll.

– När ska detta sluta? sa hon.

Serena, Dino och Emil, Tornlyckeskolan, Höganäs

✏️

Det var en gång en prinsessa. Hon hade alltid drömt om att lära sig använda ett svärd, men kungen och de andra i riket sa att kvinnor kunde inte göra sånt bara för att de var kvinnor. Men prinsessan skulle bevisa att alla kvinnor och flickor kunde göra exakt vad pojkar och män kunde göra. Varje dag gick hon till skogen och tränade så att hon kunde strida en dag. En dag kom ett monster och attackerade landet och ingen kunde hindra monstret. De stred tills monstret dog, men prinsessan dog också. De gjorde en staty av henne.

Ada, Maria Elementarskola, Stockholm

✏️

Det var kallt och fuktigt, Trollkarlen Bertil gick och letade efter sitt hus. Han har gått i denna skog många gånger fast aldrig när det varit så här mörkt, eller jo…. en gång när han skulle hem från systembolaget…. fast det pratar vi inte om. Han såg ett litet litet ljus där borta. Han gick dit med långa lata steg. När han kom dit så var det många olika ljus. Gissa vad det var. PARTY!!! Bertil gick dit med sina två ölflaskor och satte sig ner där inne. Bertil visste inte om han var full eller trött.

Alexander, Storegård, Partille
.

Åk 7

– Kom Tom, så går vi ut å leker.

– Nej jag orkar inte, Peter. Vi har nästan varit ute hela dagen och det börjar snart bli mörkt.

– Jag har jättetråkigt, Tom, snälla kan vi inte bara gå ut?

– Kolla en gitarr! Vi kan kolla om den funkar.

– Nej Tom, vi drar härifrån. Vi utforskar skogen och kollar om vi hittar något roligt.,

– Kolla, Tom, en bunker! Ska vi gå in i den?

– Ja, Peter, det gör vi.

De gick in och hörde en smäll. Sen blev det bara svart. De vaknar upp och de hör en röst som är mörk…

Elliot, Nytorpsskolan, Täby

✏️

Så fort jag vattnat blommorna runt graven kan jag gå hem, tänkte jag samtidigt som jag tittade upp mot den skimrande månen.

Jag rös till när den kylande brisen tog ett stadigt grepp om mitt hår och gick i rask takt mot gravarna medan jag kände en oroande känsla växa sig i magen. Jag kom fram till en av gravstenarna och läste vad som stod samtidigt som jag tippade vattenkannan över de vita tulpaner som inneslöt gravstenen som tillhörde, mig…

En våg av illamående svepte över mig, det var då allt blev svart.

Alice, Internationella Engelska Skolan i Årsta, Stockholm-Årsta

✏️

En dag så var det en som gick ut i skogen med sin mobiltelefon och skulle ta några fina bilder. Då fick han syn på en gammal trollkarl som kom fram till honom och undrade var det var han hade i handen. Han sa att det var en mobiltelefon och att den kunde göra allt vi behöver utan att röra på oss. Då fick trollkarlen en idé om att ta bort alla mobiltelefoner så att man skulle röra sig mer och inte bara sitta hemma.

Han vevade sin trollstav och alla telefoner försvann. Alla barnen rörde sig och idrottade mycket.

Gustav, Innovitaskolan, Karlskrona

✏️

Jag kommer aldrig glömma den sista dagen jag kände att jag var lycklig, önskar att stunden skulle vara förevigad.

Det var en tidig morgon i maj. Vi skulle till hennes favoritplats en sista gång. Du förstår, min mamma var mycket sjuk. Vi gick till en avlägsen kulle där bara en gnutta ljus kunde tränga sig in. Man kunde känna doften av dagg, gräset glittrande som små diamanter och solen smög sig fram bakom de stora ståtliga tallarna. Hennes hår glittrade i solskenet där gick vi helt ensamma mamma och jag…

Nu sitter vi här försöker att minnas. Jag känner hur en tår fallerl ner från min kind.

Lo, Innovitaskolan, Karlskrona