Vinnartexter – 17 mars 2023

Skrolla ner för att läsa vinnartexterna

Skrolla ner så hittar du alla vinnartexter tillsammans med namnen på författarna, åk 2-7. Texterna är skrivna av en person eller max 3 tillsammans där varje vinnare i gruppen får ett pris.

Tack!

Tack till alla elever som ansträngt er och lyckats formulera intressanta och fängslande texter med endast 100 ord! Tack till alla lärare som engagerat er för att se till att texterna nått mig.

2077 texter kom in!

2077 texter har kommit in! Som jag skrev redan vid presentationen av tävlingen innebär stort antal texter att det är omöjligt för mig att läsa alla texter, men de allra flesta har jag läst. Det har varit svårt att välja ut vinnarna bland alla fina bidrag. Jag har skrattat för mig själv och ibland blivit mycket förundrad över hur ni kunnat komma på så roliga och fyndiga berättelser. Ibland har jag rättat till små misstag i texterna. Du som vunnit har gjort ett mycket bra jobb och dessutom haft lite tur. 

Tävling i samarbete med Solentro

Upp till 30 vinster/presentkort delas ut, värda 300 kr/st. Presentkortet låter dig göra din egen bok på Solentro. Du kan göra en fotobok eller en bok med endast text. Presentkortet från Solentro skickar jag till din lärare via mail.

Förslag på inledningar

  • Det blå huset hade längtat efter…
  • Spänningen blev stark när…
  • Hon hade alltid önskat sig….
  • Fåglarna skulle…
  • Barnen ville…
  • Sångaren hade tänkt…
  • Nu ska jag berätta om vad som hände när…
  • Eller… börja hur du vill!

Deadline fredag 17 mars

Deadline för tävlingen är 17 mars.
Vinnarna utses av mig, Veronica Grönte.
Beslutet kan inte överklagas.
Texter tillsammans med vinnarnas förnamn, skola och ort publiceras i Pennvässarens Inspirationsbrev.
Lärare med vinnare i sin klass får ett mail med elevens personliga rabattkod till Solentro.

Skrivartävlingen arrangeras av Pennvässaren.se

Jag som inbjuder till tävlingen heter Veronica Grönte, är skrivarkursledare sedan drygt 20 år, med utbildning i TV- och videoproduktion samt lärarlegitimation. Författare till skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser, Studentlitteratur 2002. Foto: Marita Olsson

Här berättar jag lite om mig själv och vad jag vill hjälpa vuxna skrivarkursdeltagare med. Se film om grundkursen – intervju från bokmässan. Läs om skrivarkurserna.

Skrivarverkstad som Skapande skola-projekt

Jag arbetar med skrivarverkstad som projekt inom Skapande skola tillsammans med elever i hela barn- och ungdomsskolan, från förskoleklass upp till åk 9. Lärarna bjuds på en workshop. Till olika skolor runt om i landet reser jag.

Genom åren har jag bland annat besökt Växjö, Karlshamn, Huskvarna, Luleå, Sundbyberg, Motala, Ulricehamn, Göteborg, Varberg, Helsingborg, Lund, Gislaved, Mariestad, Lidköping, Kil, Norsjö, Eskilstuna, Stockholm, Trelleborg, Eslöv, Lilla Edet, Ljungby, Ysby, Bollebygd, Borås, Kvillsfors, Holsbybrunn, Mölnlycke, Oskarshamn, Kungsbacka, Härlanda, Strömstad, Huddinge, Jönköping, Halmstad, Teckomatorp, Alvesta, Österbymo, Hedemora, Vimmerby, Kinna, Linköping, Tofteryd, Falköping, Klippan, Kisa, Lindesberg, Värnamo, Tjörn, Kinna, Lammhult, Karlskoga, Torshälla, Torsby, Nöbbele, Mantorp, Mönsterås, Malå, Vara, Kävlinge, Skara, Täby, Ljungby, Sävsjö, Norrköping, Linköping, Sundsvall, Åkersberga och Västervik.

Läs mera om PennvässarMetoden

Här kan du läsa mera om PennvässarMetoden och få idéer till skrivandet tillsammans med dina elever..
Läs om min skrivhandledning, Pennvässaren/Studentlitteratur.
Har du frågor, maila mig: veronica@pennvassaren.se

Vinnartexterna presenteras

Ibland har det varit handlingen i texten som fått mig att fastna för den, ibland ordvalen eller en överraskad vändning och ibland har det varit en känsla i texten som jag berörts av.

.

Åk 2

✏️

Det börjar bli juletid och fåglar ska flyga till varmare länder. Det blir kallare och blåsigare för varje dag. Det är hål i taket och vatten och snö kommer in i huset. Djur har det väldigt kallt i ladorna och stallen. Hästen Norma och kossan Edvin går i hagen och allt gräs har fryst. Vattnet är superkallt i huset. Jag och min familj var ute och lekte häst. Då frågade jag var min boll var? Mamma sa att hon såg den rulla in i skogen jag springer och letar. Jjag hittade bollen och en jättegullig fårfamilj. Bästa julen någonsin!

Elsa, Friskolan Hästen, Farsta

✏️

Det var en gång ett blått spökhus och detta spökhus hade en rockande häst. En morgon kom en ko fram till huset mitt i snöstormen. Rockhästen släppte in kossan och då blev dom blev vänner.

Men sen blev rocKhästen kär i kosan sen spelade dom fotboll och sen spelade dom chak .

Och sen frågade rockhästen om den ville gifta sig med kosSan och skaffa barn. och då sa kosSan ja. Sen skaffade dom barn. De fick 10 barn.

Dom lekte bro bro breda med familjen. Då skulle dom gå in för att det var kallt ute. SLUT

Ebba och Nor, Skolstaskolan, Skolsta, Enköping

✏️

Nu ska jag berätta om en kall vinternatt. Jag och min kompis gick in i svarta skogen.

Vi glömde att ta med oss ficklampor, allting var helt svart. Plötsligt hörde vi att någon skrek. Vi gick närmare och närmare. När vi kom fram så var ingen där. Bara ett gammalt blått ödehus. Vi gick in i ödehuset. Det var massor med spindelnät där inne. Vi hitTade till och med ett skelett. Jag blev så rädd att jag sprang ut från ödehuset. Jag hörde min kompis skrika.

Jag sprang så fort jag kunde ut från skogen. Min kompis kom aldrig ut.

Helena, Backens skola, Umeå

✏️

Jag ser solen jag ser hoppet.

Jag ser ondskan i vissa människor jag ser lyckligheten hos andra.

Hoppet är stort, ondskan är liten.

Vissa människor leker, vissa jobbar.

Vissa människor skrattar vissa gråter och lider.

Jag har tur, jag bor inte i ett land där jag förlorar min familj och vänner, jag bor i ett land med trygghet.

Jag har det jag behöver.

Jag har en familj, jag har mat och vatten och jag får massor utav kärlek.

Ilse, Sanda skola, Klintehamn, Gotland

✏️

Det va en gång en snigel som va i sitt skal men då så kom ett barn och tog på snigelskalet och kastade snigeln långt in i skogen. Snigeln gick ur sitt skal och gick vilse och för några dagar sen så va snigeln jättehungrig men då kom en fågel och sa, – Är du vilse lilla snigel? Snigeln sa -Ja. Fågeln sa, – Ska jag hjälpa dig? Snigeln sa, – Ja tack. Då så flög fågeln ner på marken och tog snigeln och återvände tillbaka snigeln till ett stort blått hus.

Sophia och Katrin, Mölleskolan, Sibbhult

✏️

Vintersaga Det var en gång en fattig bonde med sin fru och sina barn. Bonden var mycket, mycket fattig och kunde inte betala sin hyra. Hans hyra var huset. Bonden började bli rädd. Skulle han och hans familj bli hemlös? En dag när han skulle betala hade han bara fem öre. Nästa dag flyttade familjen ut på gatan utan några av deras saker. En dag kom några snälla människor och sa. -Vi vet var ni kan bo. De ledde familjen till en helt ny bondgård där det fanns en häst, en ko och två grisar och får. Snart somnade alla.

Elin, Ellie och Nova, Mölleskolan, Östra Göinge

✏️

Det var en gång ett blått hus. När det var vinter så kom en familj. Dom hade med sig maser av saker. Några månader senare kom många djur. Och fåglar flög över huset varje morgon. Idag ska en i familjen som heter Erik som är 8 år och hans kompis Max som också är 8 år spelar fotboll. Medan Erik och Max spelar fotboll så leker Ebba med Eli. De målar. Nu är det lunch och efter lunchen går alla ut till djuren.

Joel, Fridhemskolan, Vårgårda

.

Åk 3

✏️

Det var en tjej som alltid velat bli fotbollsproffs, fast killarna sa att tjejer inte kan spela fotboll. Hon blev ledsen och sa till sin mamma att tjejer inte kan spela fotboll. Mamman ville bevisa att man kan bli vad man vill både om man är kille och tjej. Hon gick till parken och hade en skylt där det stod att man kan bli vad man vill. Alla höll med. Sen kom en polis och de trodde att de skulle bli tagna, fast polisen ville bara säga att alla kan bli vad de vill. 5 år senare var hon fotbollsproffs.

Leija, Björkrisskolan, Kungsbacka

✏️

Det var en gång en snigel som hette Majs. Majs blev retad för han

rimmade på bajs det var en gris och en höna som retade honom. Då

blev han sur och gick in i skogen. När han hade kommit en bit så insåg

han att han var vilse. Han var så rädd. Nu ville Majs hem. Grisen och

hönan letade efter honom för han var ju deras vän. Nu hittade hönan

och grisen en tennisboll som de kastade in i skogen och så hittade de

en stig. Sen hittade de Majs. Nu skulle de aldrig reta Majs igen.

Max och Vilgot, Vedum skola, Vedum, Vara

✏️

Det var en kall vinterdag. Familjen Andersson skulle flytta in i det blåa huset. Det var många fåglar som susade förbi. Fåglarna skulle säkert flyga till Spanien. Jag sprang in i huset Och kollade runt. Min lillasyster hittade målarfärg i en låda. Hon målade sin händer blåa, gröna, gula, orangea och röda. Jag kollade ut i fönstret. Där var en familj som lekte bro bro breja. Jag fyller snart år. Jag önskar mig en lammunge. Min lillasyster önskar sig en häst. Jag tycker om att sjunga också, jag går i en kör. Min vän är en snigel som heter Snail.

Gregorio, Hjortakroksskolan, Sölvesborg

✏️

Snabbt som vinden rusade vi genom skogen.
– Stanna Agnes! ropar jag med andan i halsen.
Men Agnes fortsatte springa. Åh, vad jag hatar orientering! Agnes gula väst syntes bra i allt det gröna.
– Fortsätt rakt fram sedan till vänster vid stenen! skrek Agnes.
Jag längtade hem till det blå huset. Då kom jag fram till stenen. Jag svängde höger. Då såg jag något. Ett hårigt väsen som gnagde på ett ben. Såg lite ut som… Jag blev neddragen på marken. Agnes var smutsig. Skogsrået vände sig mot oss. – Holly… -ja…
– SPRING! SPRING!! skrek hon samtidigt som hon förvandlades till ett odjur…

Thilde, Piltorpskolan, Västerås

✏️

Kossan och grisen spelade tennis med en golfboll. Grisen slog för hårt och golfbollen träffade rutan på det blåa huset.

De hörde ett skrik från huset där det bodde en familj. Familjen satt i soffan och spelade schack.

Snigeln kletade sig in i huset för att kolla vad som har hänt. Alla fåglar blev rädda för det lät jättemycket när rutan smällde. Det fanns en fågel i huset som blev jätterädd och flög ut ur huset genom hålet där golfbollen träffade.

Milo, Oskar och Oliver, Ängdala skolor, Höllviken, Vellingen kommun

.

Åk 4

✏️

En solig sommardag i juli gick jag på en promenad och såg en snigel som höll på att klättra uppför ett löv.

Men när snigeln nästan kom upp ramlade den ner igen och så fortsatte det bara. Jag stannade till en stund, som om jag kände en déjà vu, men jag visste inte för vad. Eller? Kanske så är det som när man försöker och försöker. Men bara misslyckas igen, men vi kanske borde använda det till att hjälpa oss själva. För varje gång vi misslyckas, kan vi ju försöka att börja om igen. Eller aldrig ge upp.

Felix, Östtegs skola, Umeå kommun

✏️

Nu ska jag berätta en historia om en flicka som hette Anna och bodde i ett blått hus. Hon hade en snigel och hette Ada. Ada var inlåst i en bur. En dag försvann snigeln. Anna blev jätteledsen. Hon letade överallt men hittade inte snigeln.Till slut satte hon sig på en bänk.

-Jag kommer aldrig hitta Ada, suckade hon.

Men bredvid henne låg snigeln.

-Varför rymde du? frågade Anna.

-Jag fick aldrig gå ut och upptäcka världen, pep Ada.

-Jag vill inte släppa ut dig, vädjade Anna.

Den dagen lärde sig flickan att man är en bra vän om man låter sina vänner följa sina drömmar.

Elsie och Astrid, Jäla skola, Nacka

✏️

Det var en gång en by långt in i skogen. Där fanns allt från djur till leksaker och det var väldigt fridfullt. Men det fanns några svarta kråkor som försökte förstöra för byn. En dag kom de dumma kråkorna. Alla djuren blev rädda och gömde sig förutom ett litet lamm som inte fattade att kråkorna kom. Precis när en av kråkorna skulle anfalla det lilla lammet kom en röd fågel och räddade lammet. Den röda fågeln släppte ner lammet bakom en sten och skrämde bort kråkorna. Djuren kom fram igen och blev jätteglada och ordnade en stor fest till fågeln.

Ebba, Fladängskolan, Lomma

✏️

Det var en gång en kille som hette Sam. Han hade en snigel som hette Turbo.

Sam skulle ta upp Turbo från sitt terrarium. Men han hittade inte Turbo.

Sam fick panik, han började leta efter Turbo.

-Turbo var är du! ropade Sam.

Han satte sig ner i fåtöljen och brast ihop.

Men då såg han hur Turbo kröp fram bland några blad. Han blev överlycklig!

–Du får aldrig lämna mig så här igen! ropade Sam.

Han gick fram till Turbo och tog upp honom. Sam klappade på Turbos skal. Från den dagen har Turbo aldrig rymt ifrån Sam igen.

Alicia och Emma, Bottnaryd, Jönköpings kommun

✏️

En sångare hade sin första show framför ett blått hus. Plötsligt kom en femårig unge och en gris. Ungen kladdade färg på sångaren. Grisen stod och bara glodde på dem. Grisen gick iväg och hittade en fotboll. Grisen började att spela. Efter en stund var grisen trött så hon la sig på ryggen och började snarka. Sen kom sångaren och tog fotbollen och började spela. Han gjorde mål efter mål. Solen började försvinna. Det var en fin solnedgång. Barnet stack och sångaren gick in och la sig och sov. Men sängen var full av färg, sångaren var inte så glad.

Anna, Bringåsens skola, Bringåsen, Östersund

✏️

Jag heter Maj och jag går på dagis. För ungefär ett år sedan gick jag in i en skog. Det snöade ute och jag hörde någon sjunga. Jag följde rösten och kom till ett hus. Det var tänt i ett av fönstren. Jag gick långsamt mot huset och knackade på dörren. Det blev tyst. Det enda som hördes var fåglarnas kvitter.

Jag väntade och väntade men ingen öppnade. Jag kände på handtaget och dörren gled upp.

Efter en stund bestämmer jag mig för att gå in. Golvet knarrar och dörren slås igen bakom mig och det blev helt svart.

Astrid, Vattholma skola, Vattholma, Uppsala kommun

.

Åk 5

✏️

Det blå huset längst ner på gatan hade varit öde sedan pappa var liten. Det spreds många rykten och läskiga historier om det kusliga huset. Färgen hade flagnat och fått en grå nyans genom åren som gått. Fönstren var spruckna, men några fönsterhål gapade tomma. Taket hade rasat in på vissa ställen och takpannor låg spridda på marken omkring det blåa huset. Trädgården var kaos, gräset räckte långt upp över huvudet på Elsie. Häcken som isolerade trädgården sträckte sig långt ut på gatan som för att dra in nästa som gick förbi. Det skulle snart bli ett problem för allmänheten.

Emma, Toltorpsskolan, Mölndal

✏️

Andra världskriget hade brutit ut och man letade efter en fridfull plats. 1940 flydde vi.

– Jag vill inte! utbrast lillebror.

– Det kommer bli okej, sa mamma.
Vi hade gjort en plan. Vi gick i veckor. Till slut kom vi till en skog. Den var mörk, man såg knappt trädstammarna.

– Vad var det? sa jag.
Alla vände sig om. En soldat efter oss. Efter ett tag springande såg de en stor blå borg. Den såg övergiven ut så vi gömde oss där. När vi vände oss om såg vi en färgglad trädgård med massor av glada barn. Vi har hittat frid.

Noomi, Bosgårdsskolan, Tvååker, Varberg

✏️

Det var som ett mörker inom mig. Mamma och pappa ville verkligen inte ha mig här. De hade slängt ut mig.

Jag gick förbi hus efter hus. I ett spelade de schack och i ett annat målade de. Jag stannade utanför ett annat hus.

Jag kunde inte sluta glo. Hela familjen spelade fotboll. Det var som att alla var lyckliga. De hade det som jag alltid velat haft. En mamma och en pappa.

Till och med snigeln på det lilla bladet nedanför mig såg lyckligare ut än vad jag var ,trots att det var -10℃

Vad ska jag göra nu?

Stella, Bringåsens skola, Bringåsen, Östersunds kommun

✏️

Det var natt när jag skulle ta en promenad. Det var en vinterkväll och det snöade mycket. Plötsligt så kände jag att något var bakom mig, men när jag vände mig var ingen där, det enda jag såg var fotspår, men så la jag märke till att fotspåren inte var mina utan någon annans. Jag bestämde mig för att följa fotspåren. Fotspåren ledde fram till ett blått hus som jag inte hade sett tidigare. När jag klev in i huset kunde jag se en skugga bakom mig och så blev allt mörkt…

Shankaron och Abdullah, Fittjaskolan BK Norra, Fittja, Botkyrka kommun

✏️

Jag vankar av samma tanke som alltid. När slutar de där kråkorna låta. Jag tittar på klockan och den är 9. Jag är försenad till skolan. Jag gör mig i ordning så fort jag kan för att lämna för att gå till skolan.

—Du är sen, säger magistern.

Jag lider igenom lektionen. Vi har matte och jag har inte godkänt i det. Det är nu rast. Där är kråkorna. Jag räknar de om och om igen. 17 kråkor sedan 9 kråkor. Ingen flög iväg. Jag räknar igen eller det går inte att räkna. De flög inte iväg. De är borta.

Nemi, St Olovsskolan, Köping

.

Åk 6

✏️

Runt det blåa huset lyser ljuset och i detta hus bor en liten mus.
Musen heter Bosse och han är kall om sin lilla fosse.
Han behöver en ny socka och den tar han från en gammal docka.
Nu ska vår lilla mus gå ut och ställa till med lite bus.
Buset är att måla huset, den nya färgen är gul,
det tycker han är kul.
Nu ska lilla Bosse gå till sängs,
innan han hängs.

Lova, Irma och Ida Svensson, Sanduddens skola, Ekerö kommun

✏️

Den lilla flickans föräldrar har precis åkt iväg, vilket betyder att hon kan göra i princip vad som helst utan att någon säger emot. Superskönt!

Hon springer ut till den lilla ladan bakom huset och tittar på djuren. Hennes blick vandrar direkt till grisen. Den ska hon ta med sig till huset, det blir kul!

När grisen är kopplad inne i huset tittar hon från de vita väggarna ner till vattenfärgerna på golvet. Hon vänder sig till grisen:

– Är inte väggarna lite tråkiga?

När hennes föräldrar kommer hem tappar de matkassarna direkt.

– Fint va? frågar flickan och skuttar glatt iväg.

Leonie, Käppala, Lidingö

✏️

Han stod ensam mitt ute i ingenstans. Han saknade känslan av personer som gick runt, inom sig och när man tände en brasa och hela han fylldes med värme. En blå fågel landade på honom och kamouflerade sig mot det blåa trätaket. Djuren var det enda sällskap han hade. Plötsligt hördes ljudet av något tungt som rullade fram på gårdsplanen. Ut genom granarna kom en vit bil framrullande på gårdsplanen. Dörrarna öppnades, ut klev en familj med fyra personer. Var och en var täckt med tjocka vinterkläder. Han kände hur hela byggnaden värmdes upp när de klev in genom dörren.

Nathalie, Kungliga Svenska Balettskolan, Stockholm

✏️

Jag satt hemma och stickade efter min basketträning. Det snöade ute och man kunde se fåglarna flyga över det ensamma blåa huset.

Det var många barnfamiljer ute i snön. Jag önskade min familj var sådan. Min familj satt bara hemma, lyssnade på musik och spelade schack hela dagarna. Så väldigt tråkigt.

Jag försökte sluta tänka på det negativa i allting. Så jag tog en titt ut.

Skogen var magisk och jag såg två ryttare rida längs stigen.

Det var verkligen vackert! Jag slängde på mig ett par varma ytterkläder och sprang ut som ett glatt barn. Vintern var minsann sagolik.

Kenza, Lerbäckskolan, Lund

✏️

Den glänsande vita hästen flinade. “Ge upp. Du har inte en chans mot mig.” Hungrigt närmade sig hästen kanten på rutan. Hovarna skrapade mot brädet.

Tornet svalde, men behöll blicken stadig. Om hen skulle dö, då skulle hen dö värdig.

Hästens man var tovig. Blicken vild. “Det är ert val.” Flinet blev bredare. De vita bönderna stod spända bakom hästen. Skrattade hånfullt. Den svarta kungens blick var sorgsen. Han hade förlorat så många, sitt folk och sin kära fru. En ensam tår rullade nerför hans kind. Kronan glänste. Tornet vände sig mot kungen som nickade beslutsamt. Han hade inget val.

Klara, Nordhemsskolan, Göteborg

.

Åk 7

✏️

Spänningen blev stor när Mumindalens egen superstjärna skulle komma till dalen. Han skulle sjunga en vacker låt som var tilldelad byns egen muminmamma.

När han väl börjat sjunga var det som att allt bara blomstrade upp. Djuren i dalen samlades runt och sjöng med. Muminmamman tittade ut och blir helt begeistrad.

Muminmamman blev så rörd och sprang ner för att tacka superstjärnan. Hela byn hade hört den vackra sången och hade samlats runt muminhuset dom också. Alla sjöng med.

Muminmamman fixade en fest till superstjärnan och bjöd in alla invånare i byn till en mumsig middag. Festen varade till midnatt.

August, Olivia och Filippa, Vågbroskolan, Söderhamn

✏️

Det var en snöig dag, snöflingorna var så vackra och lugna. Bakom kunde man se “blå huset”. Det såg ut som ett vanligt hus eller hur?

Men det var inte det. Huset var fullt av skräck och svart magi.

I början av januari var det en familj som ville hyra det “blå huset”.

De var chockade över hur billigt det var, men de tänkte inte mycket på det.

De dekorerade huset och de gjorde sig hemmastadda. Efter två månader var familjen försvunnen. Polisen kom och allt de hittade var den lilla flickan som låg död i soffan.

Laura, Käppala skola, Lidingö

✏️

Jag är en golfboll, mitt liv är meningslöst. Jag är rund men inte helt rund, min kropp oroar mig ibland. När folk ser mig så vill de kasta, sparka eller slå mig, ibland med en golfklubba… Andra bollar har fina mönster eller är lätta, ja de är inte som mig. Jag har hamnat i floden, ingen hämtade mig på flera dagar eller kanske veckor, månader eller till och med år. Jag har träffat någon i ögat, alla skyllde på mig.. Var det inte du som kastade? Hur kan det vara mitt fel? Är det att jag finns som är problemet?..

Valle, Svärdsjöskolan, Svärdsjö, Falun

✏️

Det övergivna blå huset hade stått där sedan urminnes tider. Färgen var sliten och takpannorna hade ruttnat. Efter alla dessa år var det bara en skrothög kvar.

Enda sen den där incidenten, olyckan, katastrofen. Det som var mitt fel. Inte hennes, inte den gamla damens, inte Karls. Mitt fel. Jag kommer aldrig glömma blicken som kollade upp på mig, den döda, iskalla blicken. Hur det sved i hjärtat och hur jag önskade att jag aldrig hade blivit kär.

Men inte kan man väl hjälpa avundsjuka, eller hur? Kanske det var det bästa ändå.

Nelly, Hemmestaskolan, Värmdö kommun

✏️

En knackning på dörren abröt Elviras frukost. Sömnigt släpade hon sig till dörren. Hennes mamma hade redan åkt till jobbet. Elvira låste upp dörren, och vem hon än trodde skulle stå framför henne, var det inte den hon hade räknat med.

– Agnes! Tjöt Elvira. Vad gör du här? Borde inte ni vara på sjukhuset?

Hon tittade på Agnes familj bakom henne.

Agnes sneglade åt samma håll.

– Man kan säga att vi fick åka hem tidigare, log Agnes.

– Jaha okej, svarade Elvira.

Hon sträckte ut sina armar och kramade Agnes, men blev förskräckt av sin upptäckt.

Elviras armar gick igenom Agnes.

Tindra, Vidhögeskolan, Varberg