Blogg

Min berättelse blev inte så bra

Skärmavbild 2022-10-31 kl. 18.06.52
Pennvässarmetoden

Min berättelse blev inte så bra

SvL05nr2.indd

”Det är nog bara en eller två i min klass som kan det. När de läser sina uppsatser högt känns det spännande att lyssna, ja… som om de läser ur en riktig bok. Jag förstår aldrig hur jag ska få till det. De ämnen som vår magister skriver på tavlan är det väl egentligen inget fel på. Det är bara det att jag redan från början vet att jag inte ska klara av det. Jag blir aldrig färdig och kommer inte att bli nöjd och får aldrig läsa upp.”

Hur kan vi hjälpa barn och ungdomar att utvecklas i sitt berättande och skrivande?
Hur kan vi medverka till att de blir nöjda?
Kanske genom att visa hur man gör!

Läs om metodiken i Pennvässaren

I denna artikel beskriver jag arbetssättet i Pennvässaren. Artikeln är från 2005, men lika aktuell idag som då.